Millenniums funderar......

Millenniums funderar......

Isvandring!

Millenniums liv & levernaPosted by Helena Kivimäki Mon, February 16, 2009 11:27:43

Igår packade vi massäcken och gav oss ut på isen för en runda runt Stora Härsjön! Katterna är såå kloka att de stannade hemma! Tänk att de vet när de ska med eller stanna hemma! Helt otroligt! Hur gör dom? Är det på samma sätt som när man ska till veterinären och just den katten man ska ha in i buren sticker och gömmer sig??? ...och de katter som INTE ska till veterinären står på kö utanför buren för att prova hur den känns...?

Det var bara lite halvsoligt och ett par minusgrader - perfekt väder! Första anhalten var naturligtvis Bockön! Nu hade jag ju den lilla kameran med mej för att fota Bocköns Bock! Nu när jag tittade efter på bocken så var han kanske inte så ful, han led ju både av ålderdom och sjukdom!!:

En lite knubbigare modell än min bock!!;O))) Hittade inte svansen nånstans???!!!

Efter bockfotandet så började promenaden på riktigt! De där damerna jag gick med är från 65 år och uppåt och jag lovar, de travade på som värsta travhästar!! Herregud, jag var helt slut efter 400 meter! ...och sist blev jag hela tiden! Fast det hade ju en bra fördel, de skulle åka genom isen före mej!;O)) höhöhöhöö!

Nästa gång jag ska gå så långt på isen ska jag ha med mej flera ombyten av trosor...För titt som tätt smällde isen PRECIIIIS under en!! GISSA om man skrek och sprang, FORT!! Man vande sig ganska fort med råmandet i isen som kom och gick men det där krack-ljudet....! De andra hade behövt nya trosor när de hörde mina skrik efter....:

MAAAMMMMMAAAAA!!!!!

Efter en timmes traskande så kom vi fram till Härskogen, ett friluftscenter, och där var det mycket folk, så vi vek av mot mitten av sjön mot en lite ö! Där intog vi lunchen och satt och titta på folk! Det vi inte fattade var pimplarna, de borra ett hål och pimplar lite sen borrar de ett nytt hål två meter därifrån...? Men fiskar simmar väl? De har väl inte fasta boplatser (lägenhet?) under vattnet??

Efter fått mat imagen så tog vi andra sidan sjön hemåt....gissa hur mycket isen "sprack" på denna sidan???!!! HUAAA! MAMMMA!! Efter varje krack så sprang jag fem meter och sen tvärstanna och fick stå med korslagda ben en stund och kniiipa....!

Halvägs hem så kom en annan granne och hon bara skrattade när isen sprack!.. .och när hon hörde mitt MAMMA första gången så skrattade hon så hela sjön hörde det!

När vi gått en bit så kom ännu en granne traskande! Så det var värsta grannmötet där ett tag!:O)

Nå, vi kom hem, relativt torra, och jag vet inte vilket som var mest uttröttande, den fysiska aktiviteten eller den psykiska....Jag var helt groggy när jag kom in igen! Ville bara kasta mej i säng men var tvungen att åka å handla!

Apropå åka, NU har jag det perfekta fordonet för dessa vägar ...att jag inte tänkt på det tidigare;O)) Den gissar ni aldrig rätt på!!!! Lotta får inte delstaga, hon vet redan..;O)

Nä, efter 1½ veckas sportlov så är det dax för jobb idag, precis när man har acklimatiserat sej till att göra...ingenting!;O)

Don't eat that yellow snow....:O)/Helena