Millenniums funderar......

Millenniums funderar......

Ibland är det helt...

Millenniums liv & levernaPosted by Helena Kivimäki Fri, February 13, 2009 19:53:11

...underbart med vinter! Speciellt såna här dagar när solen skiner och himlen är knallblå och det är ett par minusgrader och vindstilla...ute på isen!

Skulle ut på isen å gå med katterna men sprang på grannen med sin hund så katterna blev kvar på land. Vi skulle gå runt Bockön!(TÄNK att den heter så!!;O)) Ahhh, det var helt ljuvligt där ute! Bock ön ligger några hundra meter ut, känns det som, kanske är det 1 km men inte riktigt tror jag. Jag ser den från baksidan av huset men här är ett kort taget från grannens domäner:

..och när man närmar sig ser det ut så här:

...en söt lite bro från fastlandet till ön! Vi gick under den och börjar runda ön när vi hör en massa brak inne på ön!!! VARGAR!!!!! Vi hade sett spår av räv hela tiden mot ön men nu blev det till varg!! Jag ropar lite käckt: HEJ!!! och får svar från ca 10 stycken som stod å tryckte inne i den täta skogen! Jahaa, det var bara Stadsmännskor! De såg på oss med beundran i blickan att vi faktiskt gick på isen! De fyra småtjejerna blev överlyckliga för kunde de där två gå på isen så kunde väl de??!

...sen poppade det upp tre vuxna oxå! Naturligtvis blev mannen i sällskapet..ja, just det: MAN! För höll isen hans 70(???)kilo så skulle väl de två kvinnorna våga sig ut på isen oxå! Men höll den inte innan vi kom? Han stod ju i skogen...Och han vägde INTE några stackars 70 kilo heller! ...å det såg han på min blick att jag inte gick på!! *höhöhö* Jag skrattade riktigt gott åt honom, högt!:O))

Nå, vi skulle framåt och de skulle åt andra hållet, nu när de vågat sig ut! Men vi kom bara några meter när det dök upp ett blött stråk på isen så vi vände och gick efter Stadsborna! Gick ikapp dem och det visade sig att de skulle sova över i stugan. Den tillhör nån Orienteringsklubb och man kan hyra den. Vi fick en husvisning och sen vände vi hemåt! Grannen gick hem till sig och jag gick dit jag sett katterna senast...

...å hela bunten sitter där och väntar på Matte!! Mina Pälsklingar!!!! Återseendet blev kärt för oss alla!:)) Rundade udden och satte mej på iskanten med katterna och bara njöt av solen och det helt otroliga landskapet! Efter en cigg gick vi hem!

Innan vi gick ut tog jag med kameran ut. Den indikerade på lågt batteri så därför hade jag den inte med på promenade men tänkte ta några kort i det fina vädret. Hann inte ta så många men den här är så skojig, kanske inte syns så bra i krympt format men ändå:

Sony "dyker" ner från trädet och jag skjuter av i rätt ögonblick, precis när hennes framtassar når marken! ...å det bästa av allt: Ingen rörelseoskärpa!!! I LÖÖÖV NIKON!!!

Ja just det, här är även Dara rakad!;O)

Imorgon hade jag tänkt åka kolla på GRK:s utställning men e det sånt här väder imorgon så skiter jag nog i det! Tar å provar skidorna på sjön istället! Får väl prova ut glasspinnar till skidor till katterna!;O))

Nä ni, nu e det final i På Spåret!

Ha det gött i det ljuvliga senvintervädret!!

PS. KAN ni gissa vad jag hittade på Bockön???;O)

Pöss/Helena