Millenniums funderar......

Millenniums funderar......

Sjukvård eller sjuk vård???

Millenniums liv & levernaPosted by Helena Kivimäki Thu, February 12, 2009 19:35:33

...ja, det kan man undra! Var och hälsade på Tyrone idag som skulle/ska göra sina andra bypass, inte i magsäcken (hade inte gjort nåt där oxå iofs) utan i hjärtat. Tills igår hade de skutit fram operationen två gången men nu idag skulle den bli av! Han blev rakad tvättad och sövd tidigt imorse....och vaknar upp en timme senare på sitt rum! Nja, de är inte sååå snabba på Sahlgrenska utan det hade kommit in nåt akutfall...trodde vi tills läkaren kom in....Han hade haft en hjärttransplantion inatt och fick inte jobba på morgonen men den informationen fick aldrig avdelningen....Inte undra på att sjuvården kostar pengar!

Å när jag var på APOTEKET igår här i Landvetter så händer följande: Jag tar nummerlapp och väntar de två numren som är före mej. Men det går fort och jag kommer fram till kassan med recept på P-Piller (till katterna, vad trodde ni?) plus att jag ska hämta ut tre meduciner som läkaren mailat in. Damen i luckan tar emot allt och skriver ut en sån där klisterlapp och skriver mitt könummer på och går bort till den andra luckan och lämnar mina grejer där!!???!! Men, men...? Varför, frågar jag? -Jaja, det tar bara ett par minuter å så ropar hon därborta upp ditt nummer!! Så gå dit!!!!!

Öhhh? MEN VARFÖR???? -NÄSTA, ropar fanskapet i luckan...!

Happ, det var bara till å ställa sig där hos den andra apotekaren och vänta på att hennes kund blir klar! ...å nånstans så kommer tanken: SER hon mina lappar & recept som ligger där brevid??!! Mycket riktigt så trycker hon fram nästa nummer på displayen! HELENA KOKAR!!!!!! ...och fattar fortfarande inte varför man ska byta lucka!!!

Efter denna människa som bara hade ett recept så kastade jag mej fram och röt: DET ÄR MIN TUR OCH MINA PAPPER LIGGER DÄÄÄÄÄR! ...och är så där riktigt jävla pissesur!! -Varför i helvete måste jag byta lucka?????!!!! -Jo, hon därborta tar bara emot max 2 (TVÅ) recept! -Men halllåååååå!!! VAR STÅR DET???? Nä, det står ingenstans...Men då måste ni ju ha TVÅ nummerlappsautomater, en med "snabbkassa" och vanlig kassa, säger jag! -Nä, det kan man inte ha! Men varför i hela friden ska jag köa två gånger?? ...det kunde hon inte svara på utan sa att det är så på ALLA apotek!

Jag hade förstått "systemet" om den första luckdamen hade gett recepten till en dam som inte gjorde nåt annat än plockade ihop meducinerna och lämnade ut dom! Men inte att jag ska köa i två kassor!! I princip så hamnade mitt könummer bara hos "fel" dam! ...tror jag! Hm, vad hade hänt om jag hade hamnat hos dam nr2 med en gång??

Jag brukar inte vara sur av mej utan har förståelse för de allra flesta ting(typ Sahlgrenska) men när saker och ting inte är logiska och folk inte inser det så blir jag skogstokig!!! Jag förstår varför Tyrones operation blir uppskjuten pga akutare saker! Men inte när apoteket gör så här! Vidare så hatar jag folk som KLAGAR!! ...för oftast så finns det en bra och naturlig förklaring eller oxå får man själv se till att det blir bättre! Klagande är nog den värsta egenskapen hos folk, som jag vet!! Jag tycker det slår till och med snålhet!! När folk klagar hos nån, typ: Åh, fy vilken ful sån å sån du har eller ful bil eller cykel eller blomma eller färg på huset eller på tapeten eller på gröten eller på maten eller på ditt hår eller på dina kläder eller på dina katter eller på din man eller på dina strumpor eller på din kropp eller din julgran eller dina barn eller ditt sätt att måla eller diskmaskinen, ja ni fattar själva nu...elller?! Har man inget positivt och säga, så:

HÅLL KÄFT!!!..annars stick därifrån om det inte passar, för helvete!!!!!

....fan, va gott det va att klaga!!:O)))

Nog med det nu! Har ju haft sportlov en vecka nu! ...och inte gjort sådär mycket!

Vinkat av syrran som åkt till Thailand i två månader!

Vart och kollat Tiaras juver, ifallomatt det skulle kommit nya tumörer men det trodde inte veterinären utan att det var ärrvävnad! *HOPPAS*!! Henne vill jag inte förlora! ...min tjötröv!! Folk i väntrummet kommenterade hennes prat!;O))

Samtidigt gjorde vi en seniorkoll på Orvettsan! Får svar i början på nästa vecka! Nånting har hänt med henne under hösten/vintern men det kanske bara är ålderdomen som kommit ikapp??? Kom på precis innan vi gick ut genom dörren: P-PILLRENA FÖR FAGERLUND!! Jag som skulle ha snöre på finger och X-märkt på handen för att komma ihåg dessa...glömde...Notan blev totalt 1900:-....tror receptet på Ppillrena blev gratis!;O)

Har ni fått nog??...Inte?:O)

Idag var jag och fota mina tuttar! Jösses, det var värre än Volvo (ja, de hade å göra!!) Hela besöket tog max en kvart! Typ: In, ut, rulla, skjut! ...å inte gjorde det ont heller! Så om två år är det ny kallelse!

Jo, så har jag ju börjat raka katterna! Sony var först ut:

Hon e sååå häftig!!:O)) ...nä, ingen utställning förrän sent i höst för hennes del! Nästa katt blev Dara men har inget kort ännu på henne!:O) Men har uppdaterat mitt fotogalleri, väl värt ett besök!!

Nu hände nåt riktigt skojigt, fick mail precis från Motorolas matte att han har blivit Årets Klubbkatt-kastrat i kat 2!!! GRATTIS LOTTA OCH MOTOR-OLA!!! ......öhhh, konkurrensen verkar ha vart stenhård...han är utställd EN gång....och blev EX2....:O))) GRATTIS i allafall!!:O))) Kommer inte ihåg vilken klubb de är med i....kan det vara samma som Vimmerskogarna???;O))) ...hihi...;O)

Nä, nu har det gått hela två stycken Irish Coffe på det här och middan börjar bli färdig! ...men varför går inte den vispade vispgrädden ner i såsen utan flyter uppepå???

Kram Från Härrydaskogen!:))