Millenniums funderar......

Millenniums funderar......

Zick-zack-ormar & prismor...

Millenniums liv & levernaPosted by Helena Kivimäki Sun, January 11, 2009 17:45:21

Låg och slappa på soffan och kollade på nåt som hette "Last Comic Standing" typ stå-upparnas Idol. Ganska kul! Men helt plötsligt såg jag inte texten riktigt...? Det var liksom en blurrig fläck där jag borde ha kunnat läsa texten! Å det däringa blurret bara växte och efter ett par minuter så uppenbarade sig lysande zickzack-ormar, de var där vare sig jag tittade eller blundade! (Tog Ingen Irish eller nåt annat alkoholhaltigt igår, som tur var!) Snart glittrade hela synfältet för mej, det var som å titta ner i silvrigt vatten med prismor i som glittrar i olika färger. Riktigt vackert, faktiskt! Har haft detta tidigare två gånger med ca 4 års mellanrum! Förra gången var efter en Norge-resa och som tur hade hunnit hem! ...men jag ska berätta om den första gången jag fick de här grejerna i ögat!;O)

Det var 2001 och min bror hade precis dött. Jag satt vid datorn och skulle skoja till ett kort på Tamarillo(från första kullen) och Jordan(från 3:e? kullen) som Agneta äger. Men helt plötsligt så ser jag inte muspekaren??!! Och mer å mer försvinner på skärmen. Nu börjar liksom hjärnan gå på högvarv: -Vad i helvete?????? Sliter tag i nån bok och försöker läsa...Det går inte!!! Nu rusar hjärtat i galopperande fart!!!! Det enda jag kan se klart är nån millimeter "nedåt" om man tittar framåt(om ni fattar)! HJÄRNBLÖÖÖÖDNING!!! Vad ska det annars vara???? Tror jag rabblade alfabetet och gjorde nåt typ ImseVimseSpindel med händerna...och det verkade funka!

Sen när zickzack-mönstret uppenbarade sig....DÅ var jag övertygad om att jag skulle dö på fläcken!!! Måsteeeee ringa 112!!! Hoppas att de hinner! Med fruktansvärt skagiga händer ringer jag 112 varpå följande utspelar sig:

-112, vad kan vi hjälpa dej med??

Helena (hyperventilerar nu)-JAG HAR EN RING I ÖGAT!!!!!!

112: -VAD sa du??

-JAG HAR EN RING I ÖGAT!!!!!!!(Fattar han trögt elller???????????!!!!??)

-NI MÅSTE SKYNDA ER!!! JAG SVIMMAR SNART!!!! (Mumlar nåt om hjärnblödning och död)

112: Sitter du ner???

- Sitter? Nä...(Måste man sitta om man ska dö???)

112: SÄTT DEJ!!!

Jag sätter mej men hyperventilerar fortfarande och försöker berätta om zickzack-ringen i ögat och att jag inte ser nånting alls. Gråter hejvilt och hulkar om att katterna ska till mamma...Han låter som om jag skulle vara värsta knarkaren!!! Förbarmar sig dock och skickar en ambulans...

Medans jag väntar på ambulansen så försöker jag klä på mej. Har ju bara den lilla glipan längst ner i synfältet att se med..Ville ju inte ta tightsen med störst hål i....Medans jag håller på å fipplar med kläderna så kommer synen sakta tillbaka, ormringen försvinner och även glittret! ...så när ambulansen ringer på dörren så dör jag nästan av förlägenhet! ÖÖöhh, jag mår bra nu...! Men de såg att jag var skakig så de kollade upp med hjärta å blodtryck. Tror de sa att jag kunde åka med men att det var bättre att åka till vårdcentralen! De nämnde även migrän, men jag har ju ingen migrän??!!!!!

Nästa dag gick jag till doktorn och han sa genast att det var aura-symptom som hör ihop med migrän! Jag vet att jag hade en lätt huvudvärk men ingenting i jämförelsevis med migrän. Men han sa att man kan få aura-grejerna utan att få migrän!!

Så nu vet jag att jag har: Ögon-migrän!

Ringde inte ambulansen nån mer gång utan har bara låtit det ha sin gång och förundrats över hur "vackert" det är! Nånting åt "Norrsken i ens egna ögon som ingen annan kan se"!:O)) Alla tre gångern har det gått över på ca 20 min! Men jag kan aldrig tänka mej att jag har vart den enda som riktigt hysteriskt har ringt 112 och trott att man ska dö på fläcken!!...eller...?;)

Så idag har jag haft typ influnse-huvudvärk men migrän, näääää! Jo, blir liksom öm i ena halvan av ansiktet oxå! Hm, rabblade nog lite av alfabetet igår...ifall...:O) Tog en panodil å gick å la mej tidigt!

Tror faktiskt det räcker för idag...:O)))

Kram, Helenasmiley