Millenniums funderar......

Millenniums funderar......

Korvsoppa & Valsång...

Millenniums liv & levernaPosted by Helena Kivimäki Sun, January 04, 2009 19:10:56

Åhhh, snart e de måndag...smiley När jag kollade senast var kameran sorterad hos Posten i Göteborg! Och då borde den väl vara framme imorgon???? När kommer du, Merlyn??smiley

Igår var jag och fem grannar på lååååångpromenad, i hela tre timmar var vi ute! Jättehärligt! Perfekt väder (-1) och jag hade lyckats ta på mej lagom mycket kläder! Var vi var??...hm, i skogen naturligtvis! Jag vågar mej inte på att hoppa in i skogen när jag går själv med katterna och när jag väl gör det så är det på en stig som leder hemåt! Men på den här promenaden fick katterna stanna hemma. Målet var en ödegård där vi skulle fika. Fast det finns tydligen en ägaren...Och han är....arab...?! Han hade köpt stället och ser skogen som tillhör som nån slags investering....öööhhh....Brukar inte dom investera i olja???

Blog Image

Så här promenerar vi i Härryda!

Blog Image

Här är ödehuset! Det låg i en glänta mitt i skogen och ingen bilväg....!

Blog Image

Eftersom vi inte hittade utemöblerna så intogs fikat på nån mur! Varm O'boy och prickekorvsmacka smakade helt otroligt gott! Trodde inte jag skulle ha nån bra termos..Hittade en ståltermos i perfekt storlek som det stod Ford på... Jösses, har jag inget annat?? Plåtig å dan var den och jag tänkte att oboyen kommer vara iskall innan fikat men måste väl ta den här skit-termosen...Den var ju skitbra juuu! Brände hela munnen på första klunken! Hur länge har inte den legat i köksskåpet då??? Nu lär den få följa med på utställning! Kanske kan bjuda Lasse på ett riktigt gott kaffe!!smiley

Inatt var det riktigt kallt, drygt -12 grader! Och allaredan nu så är det -11! Jag hör sjön ända in i huset när isen blir tjockare! Vet inte hur jag ska förklara, det är ett riktigt kusligt ljud, typ när valar sjunger! Och emmellanåt så smäller det rätt rejält! Mäktigt! Idag var det nån Nisse ute och åkte skridskor på sjön..Jag stod bara å väntade på att han skulle gå igenom! Det är ju bara tre dar sen det var öppet på sjön!

Katterna njöt av promenaden idag...eller oxå så frös de! De var som kattungar! Upp i varje träd och Sony åkte oxå skridskor! Tiara gick bara med nerför backen, sen vände hon, det var väl för kallt för hennes tassar!

När katterna är med ute på promenader så går vi antingen: Lilla Rundan = ca 500 m, Mellan Rundan= ca 800m, Stora Rundan= ca 1 km och Bauta Rundan= ca 1,5km. Kan hända att de är längre, bara en grov uppskattning. Gårdagens promenad var nog en mil. Inget att ta med sej katterna på precis! Vi ska nog ut på långpromenad nån av de närmsta dagarna igen men det får inte vara så kallt som idag, det var alldeles för kallt! ...även för den lilla rundan!

Vädret kl 19:

-12, stjärnklart, halvmåne, pudrat med snö från igår morse!

Apropå stjärnhimmel, om ni har sett en ljusstark stjärna precis efter att det har mörknat så är det en planet, himlens tredje ljusstarkaste objekt: Venus! Den står ganska precis i söder efter mörkrets inbrott!

/Kram, Helena som siktar mot stjärnorna...med Nikon D90!!smiley